Vertelavond 17 oktober 2014


30jaarGhaneseGemeenschap230 jaar Ghanezen in Gent en Oost-Vlaanderen

Vertelavond rond de Ghanese gemeenschap in Gent en Oost-Vlaanderen

In het kader van het migratiejaar en het project 30 jaar Ghanezen in Gent en Oost-Vlaanderen organiseerden het Centrum voor de ontwikkeling van de Jeugd van Ghana (COJG) in samenwerking met Heemkunde Vlaanderen, Ghendtsche Tydinghen (H.H.K.G.), Amsab-ISG, STAM, FZO-VL en Trefpunt deze gratis vertelavond op vrijdag 17 oktober 2014 in de concertzaal van Trefpunt.

Na een verwelkoming door COJG gaf Elisabeth Mensah, een jonge vrijwilligster van het project, een inleiding over 30 jaar migratie van Ghanezen in Gent en Oost-Vlaanderen. Daarnaast werden ook drie levensverhalen op scene gebracht: de bekende zanger Buadee werd geïnterviewd door Elizabeth Mensah en Philip Andoh en Eric Hayfron-Ashun vertelden op een verhalende manier hun levensverhaal, dit hadden ze in aangeleerd gekregen van Frank De Gruyter, een professionele verteller. Daarnaast werden ook deze website en de brochure voorgesteld aan het publiek. Buadee verzorgde het muzikale intermezzo met een drietal liedjes die hij live op scene bracht. Het werd een gezellige avond met een vijftigtal aanwezigen. Het was een gemengd publiek van Ghanezen en Belgen. Nadien werd er nog gezellig nagepraat met Ghanese muziek op de achtergrond. DJ Kwesi zorgde voor het aaneendraaien van de plaatjes.

30jaar Ghanese migratie in Gent GhaneseAvond__IMG1129_web GhaneseAvond__IMG1152_web 30jaar Ghanese migratie in Gent 30jaar Ghanese migratie in Gent 30jaar Ghanese migratie in Gent 30jaar Ghanese migratie in Gent 30jaar Ghanese migratie in Gent

 

 

Joomla16 Appliance - Powered by TurnKey Linux